SNEL INFORMATIE
Sluit snel informatie
Symbolische actie op het Martelarenplein in Brussel tegen de wachtlijsten voor personen met een beperking />

  </div>
   <div class=

Symbolische actie op het Martelarenplein in Brussel tegen de wachtlijsten voor personen met een beperking

2 jul 2019 door absoluut vzw

Absoluut vzw heeft samen met de andere partners van het consortium #ikwachtmee en de Gezinsbond op 2 juli actie gevoerd op het Martelarenplein in Brussel. Het plein kreeg duizenden kleurrijke voetstappen in krijt als symbool voor de 20.000 personen met een beperking die nog altijd wachten op hulp van de Vlaamse overheid. Met de campagne roepen de organisaties de Vlaamse regering in wording op om in het nieuwe regeerakkoord eindelijk komaf te maken met de lange wachtlijsten.

Toen de Vlaamse Regering naar buiten kwam voor een groepsfoto konden we meteen ook onze boodschap overbrengen aan kersvers Vlaamse minister-president Liesbeth Homans. Janosch en zijn papa die al 10 jaar op ondersteuning van de overheid wachten, overhandigde  een fotomozaïek in naam van alle 20.000 personen op de wachtlijst. Homans liet weten "er verder werk van te zullen maken".

In de pers:

* Het Laatste Nieuws - 2 juli

* De standaard - 2 juli

* Het VRT-Journaal - 2 juli (inloggen via VRT.nu, item start rond 5min54s)

Bekijk hier het volledige persbericht.

  

https://www.absoluutvzw.be/uploads/cgblog/id220/krijtactie1_714_400.jpg