SNEL INFORMATIE
Sluit snel informatie
PAB: wijziging in terugbetaling kosten />

  </div>
   <div class=

PAB: wijziging in terugbetaling kosten

7 dec 2017 door absoluut vzw

Absoluut vzw houdt haar leden op de hoogte van de laatste veranderingen in verband met het PAB voor minderjarigen. Wij hebben in Brussel belangrijk nieuws van het VAPH ontvangen. Het systeem van terugbetaling van de kostenstaten verandert vanaf 1/1/2018. We willen jullie geruststellen, alleen het systeem van terugbetalen verandert. Je blijft gewoon je jaarbudget behouden en kan nog steeds kostenstaten indienen op dezelfde manier als vroeger, met hetzelfde model.

Wat verandert er vanaf 2018?
Vroeger stond er 5/12e op je rekening en 7/12e in Brussel bij het VAPH. Vanaf 1/1/2018 staat er 5/12e op je rekening en 12/12e in Brussel.
Opgelet, de 5/12e op je rekening is nu een voorschot bovenop je jaarbudget en moet dus 31/12/2018 nog op je rekening staan.

Hoe werkt het nieuwe systeem?
Je dient een kostenstaat in en die wordt terugbetaald. Je 5/12e wordt dus telkens aangevuld en blijft op je rekening staan. Vanaf nu wordt dus ook op het einde van het jaar de kostenstaat nog teruggestort. Dit is een verschil met vroeger, toen ontving je pas in januari de terugstorting.
Opgelet, op 31/12/2018 moet de 5/12e nog steeds op je rekening staan. Jouw volledige jaarbudget (12/12e) staat immers in Brussel en je kosten worden hiermee vergoed. Als je stopt met jouw PAB moet je de 5/12e ook kunnen terugbetalen aan het VAPH.

Wil je weten hoeveel budget je nog kan besteden? Kijk dan in www.mijnvaph.be. Je kan ook je bankuittreksels checken, het VAPH vermeldt je restbudget als mededeling bij de terugstortingen.

Het VAPH zal over de verandering geen brieven versturen, maar het komt wel in hun digitale nieuwsbrief en op www.vaph.be.

Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met absoluut vzw. Dat kan door te bellen naar onze infolijn 03 259 08 85 of te mailen naar info@absoluutvzw.be
Wij helpen jou graag verder!

https://www.absoluutvzw.be/uploads/cgblog/id111/gezin_spaarvarken_detail.jpg