SNEL INFORMATIE
Sluit snel informatie
Aanpassing vrijwilligersvergoeding 2018 />

  </div>
   <div class=

Aanpassing vrijwilligersvergoeding 2018

4 jan 2018 door absoluut vzw

Vrijwilligers kunnen vergoed worden door middel van een reële onkostenvergoeding of een forfaitaire onkostenvergoeding. De reële onkostenvergoeding is onbegrensd. De bedragen van de forfaitaire onkostenvergoeding stijgen vanaf 2018 naar maximum 34,03 euro per dag en maximum 1.361,23 euro per jaar. Er moeten geen belastingen betaald worden op de vergoeding die de vrijwilliger ontvangt als je onder het maximum toelaatbare bedrag blijft.

Vrijwilligerswerk binnen het PAB/PVB is alleen mogelijk via een overeenkomst met een organisatie. Een vrijwilligersorganisatie die ervaring heeft op vlak van PAB/PVB is SOS Vrijwilligers, meer info daarover vind je hier.

https://www.absoluutvzw.be/uploads/cgblog/id114/Vrijwilligers_detail.jpg