SNEL INFORMATIE
Sluit snel informatie
Brieven aanpassing budgethoogte bij vergunde zorgaanbieders />

  </div>
   <div class=

Brieven aanpassing budgethoogte bij vergunde zorgaanbieders

22 jan 2018 door absoluut vzw

Personen uit de transitie van vergunde zorgaanbieders hebben in december mogelijk een brief gekregen van het VAPH met een aanpassing van hun budgethoogte PVB.
De PVB’s zijn gebaseerd op de situatie van jou en jouw vergunde zorgaanbieder in april 2016. Helaas zijn er toen fouten gebeurd door het VAPH. Er waren ook veranderingen bij vergunde zorgaanbieders tussen april en december 2016 (gebruikers kwamen erbij of gingen weg). Daarom kan het zijn dat jouw PVB vanaf 1/1/2018 aangepast werd. Je kan de aanpassing zien op Mijn Vaph. Als je jouw ondersteuning niet hebt veranderd sinds 2016, maakt het niet uit of jouw budget hoger of lager is. De vergunde zorgaanbieder zal jou zorggarantie blijven bieden. Eigenlijk zal er dus niets veranderen. Is jouw budget verhoogd, dan heeft  de vergunde zorgaanbieder in 2017 te weinig gekregen voor jouw ondersteuning. Je kan er dus niets extra mee doen.

In de loop van de volgende maanden zal de vergunde zorgaanbieder jou contacteren om een nieuwe overeenkomst af te sluiten. De nieuwe overeenkomsten moeten ten laatste op 31 maart 2018 opgemaakt zijn. In die overeenkomst wordt afgesproken hoeveel budget je inzet bij de vergunde zorgaanbieder, welke ondersteuning je krijgt, welke de opzegtermijnen zijn, ...

https://www.absoluutvzw.be/uploads/cgblog/id119/Brief_detail1.jpg