SNEL INFORMATIE
Sluit snel informatie
Het VAPH is op zoek naar leden voor de Regionale Prioriteiten Commissie (RPC) />

  </div>
   <div class=

Het VAPH is op zoek naar leden voor de Regionale Prioriteiten Commissie (RPC)

2 jul 2018 door absoluut vzw

 Het RPC is de commissie die moet beslissen of de persoon die een PVB aanvraagt, in prioriteitengroep 1, 2 of 3 terecht komt en beoordeelt of iemand via de procedure ‘maatschappelijke noodzaak’ een budget kan krijgen. Aan elke vergadering nemen vijf leden deel en een voorzitter. De leden worden afwisselend uitgenodigd om deel te nemen aan de vergadering. Er wordt geschat dat een RPC-lid gemiddeld in zeven vergaderingen per jaar zal zetelen. Men rekent als werklast drie dagen voorbereiding en een dag vergadering. De RPC-leden, de voorzitter en plaatsvervangende voorzitters zullen d.m.v. een Ministerieel Besluit benoemd worden voor een periode van vijf jaar. Maar door veranderingen in het RPC-systeem, zal de benoeming voorlopig zijn tot september 2019.  Je zetelt dus in eigen naam in het RPC en niet uit naam van een organisatie of vereniging.


Enkel in de provincie Antwerpen zijn er momenteel geen vacatures open. In alle andere provincies zoeken we nog ervaringsdeskundigen en professionelen. Een goede kandidaat is iemand die zijn eigen ervaring kan overstijgen en over empathisch vermogen beschikt ten aanzien van verschillende doelgroepen, leeftijdscategorieën en sociale situaties.


Een ervaringsdeskundige moet verder een dagelijkse, persoonlijke link hebben met de sector voor personen met een handicap.


Een professioneel deskundige is een bachelor of master in de gedrags-, psychosociale, sociale of paramedische wetenschappen. Hij of zij heeft werkervaring in de sector van personen met een handicap.


Personen die zich kandidaat willen stellen als RPC-lid of als (plaatsvervangend) voorzitter kunnen dit doen door tegen uiterlijk 31 juli 2018 een schriftelijke motivatie door te sturen naar prioritering@vaph.be.

https://www.absoluutvzw.be/uploads/cgblog/id138/detail.jpg