SNEL INFORMATIE
Sluit snel informatie
Integratietegemoetkoming en inkomensvervangende tegemoetkoming verhoogd sinds 1 juli 2018 />

  </div>
   <div class=

Integratietegemoetkoming en inkomensvervangende tegemoetkoming verhoogd sinds 1 juli 2018

27 jul 2018 door absoluut vzw

De regering Michel heeft een budget vrijgemaakt om de koopkracht te versterken van personen met een handicap die leven van een tegemoetkoming. Een van de maatregelen die op  1 juli 2018 is ingegaan, is het verhogen van de maximale inkomensvervangende tegemoetkoming (IVT) met 40 euro per maand voor personen die een huishouden vormen of die kinderen ten laste hebben. Dat zijn de mensen die behoren tot categorie C. Meer informatie over categorie C vind je hier.
 
Waarom enkel categorie C? Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat alleenstaande ouders het vaakst in armoede leven. Die doelgroep valt bij de IVT onder categorie C. (Je hebt een kind van minder dan 25 jaar ten laste waarvoor je kinderbijslag ontvangt, onderhoudsgeld ontvangt of onderhoudsgeld betaalt).
 
Op 1 juli 2018 werden ook de maximumbedragen van de integratietegemoetkoming verhoogd. De 5 categorieën krijgen er 4,31 euro per maand of 51,8 euro per jaar bij. Net zoals bij de IVT worden de verhogingen automatisch toegepast. Als je een IVT of IT geniet, moet je dus niets doen.

https://www.absoluutvzw.be/uploads/cgblog/id142/detail.jpg