SNEL INFORMATIE
Sluit snel informatie
Belangrijke wijziging voor indienen onkosten vrijwilligers />

  </div>
   <div class=

Belangrijke wijziging voor indienen onkosten vrijwilligers

29 aug 2018 door absoluut vzw

Voor nieuwe vrijwilligers kun je voortaan enkel nog vervoerskosten 'als ondersteuning' als reële kosten indienen via het zorgbudget (PVB) of via de directe kosten (PAB). Onkostennota’s worden - zoals altijd - mogelijk opgevraagd en nagekeken.

Vanaf nu komen reiskosten niet langer in aanmerking als vervoerskosten. Reeds gemaakte reiskosten (vervoer, verblijfskosten e.d.m.) voor dit jaar moet je individueel onderhandelen met het VAPH. Absoluut vzw kan jou daarbij helpen.

Alle onkosten (maaltijden, toegangskaarten, reiskosten,… ) moet je voortaan via het vrij besteedbaar deel betalen (voor PVB) of via indirecte kosten (voor PAB), en kun je dus niet langer als zorggebonden of directe kosten indienen bij het VAPH.

Voor vrijwilligers die al langer voor jou werken kun je samen met het VAPH bekijken of je voor 2018 nog reële kosten kan blijven indienen. Dit is geval per geval bespreekbaar. Reiskosten worden echter definitief uitgesloten. Vanaf januari 2019 gaat ook voor hen de nieuwe regel in.

Vanuit absoluut vzw adviseren we budgethouders om vanaf januari 2019 onkosten voor vrijwilligers als een forfaitbedrag in te dienen. Let wel: dit kan enkel indien de vrijwilliger op nergens anders reële kosten heeft. Vraag dat dus even na bij de vrijwilliger die bij jou werkt.

Voor meer informatie kun je terecht bij onze Infolijn op 03 259 08 85.

https://www.absoluutvzw.be/uploads/cgblog/id149/kassaticket_large.jpg