SNEL INFORMATIE
Sluit snel informatie
Fotowedstrijd ‘Struikelblokken’ />

  </div>
   <div class=

Fotowedstrijd ‘Struikelblokken’

16 aug 2018 door absoluut vzw

Niemand botst graag op barrières. Alleen, wat voor de ene persoon toegankelijk is, is voor de andere een hindernis. Soms leidt dat tot enigszins vreemde situaties.

Om meer mensen bewust te maken van mogelijke problemen rond toegankelijkheid – en vooral om er iets aan te doen! –  zet de Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap (SAPH) van Kortrijk zet hiervoor een ludieke foto- actie voor op het getouw.  

Word jij ook wel eens geconfronteerd met een letterlijk ontoegankelijke situatie? Leg de situatie vast dan op foto en neem deel aan de wedstrijd. Denk er ook eens over na op welke manier je het struikelblok ludiek in beeld brengt en hoe het kan worden weggewerkt. Het is immers de bedoeling om meer mensen te sensibiliseren en om jullie input te krijgen over wat dan wél werkt.

De beste foto’s worden tentoongesteld in de bibliotheek van Kortrijk, van 3 december 2018 tot 30 januari 2019. Aan de beste foto wordt ook een bedrag van 200 euro toegekend. De foto’s hoeven niet noodzakelijk in Kortrijk of omgeving worden genomen

Het hele reglement vind je op http://overstruikelblokken.be/Reglement.pdf

Let vooral op de regels rond privacy (geen foto’s doorsturen waarop personen staan die geen toestemming hebben gegeven voor eventuele publicatie) en over de correcte naamgeving van de fotobestanden.

Succes!

https://www.absoluutvzw.be/uploads/cgblog/id148/toegankelijkheid_large.jpg