SNEL INFORMATIE
Sluit snel informatie
Voorschot VIA4-middelen eind oktober uitbetaald (voor PAB) />

  </div>
   <div class=

Voorschot VIA4-middelen eind oktober uitbetaald (voor PAB)

18 okt 2018 door absoluut vzw

Wanneer je als budgethouder van een persoonlijke-assistentiebudget (PAB) een persoonlijke assistent te werk stelt via een sociaal secretariaat en je overschrijdt je budget, dan heb je recht op de zogenoemde ‘VIA4-middelen’. VIA4-middelen bedragen maximum 7% van de loonkosten van de assistent.

Indien je in 2017 je jaarbudget hebt overschreden of je had op 1 oktober al 9/12 van het jaarbudget ingediend, dan ontvang je uiterlijk eind oktober een voorschot op de VIA4-middelen. Je zult hierover geen brief met de post ontvangen, het bedrag wordt gewoon op de rekening gestort.

Als je recht hebt op VIA4-middelen na overschrijding van het budget op het einde van dit jaar, dan gebeurt die uitbetaling in de loop van juni 2019.

https://www.absoluutvzw.be/uploads/cgblog/id160/cashbox_Large.jpg