SNEL INFORMATIE
Sluit snel informatie
Een geschenk voor je persoonlijke assistent? Zo doe je dat! />

  </div>
   <div class=

Een geschenk voor je persoonlijke assistent? Zo doe je dat!

28 nov 2018 door absoluut vzw

Bij Sinterklaas, Kerstmis of Nieuwjaar kan je een geschenk of geschenkcheque ter waarde van 40 euro geven aan je persoonlijke assistent (tewerkgesteld via een sociaal secretariaat of interimkantoor). Ter gelegenheid van Sinterklaas kan je dit bedrag bovendien verhogen met 40 euro per kind dat fiscaal ten laste is van de werknemer. Hierop moet je geen sociale zekerheidsbijdragen betalen. Geef je een geschenk of een geschenkcheque? Bewaar dan het aankoopbewijs. Betaal je het bedrag als bijkomend loon uit? Vergeet dit dan niet te vermelden op de loonfiche.

 

Er kan ook een eindejaarspremie of uitzonderlijke premie voor de persoonlijke assistent worden uitbetaald. Hou er wel rekening mee dat die onderworpen is aan RSZ en bedrijfsvoorheffing. Je kunt ook slechts één van beide premies betalen. Neem contact op met je sociaal secretariaat of met Sara van de Infolijn als je hierover meer wil weten.

https://www.absoluutvzw.be/uploads/cgblog/id168/detail.jpg