SNEL INFORMATIE
Sluit snel informatie
Dien nog snel je kostenstaat in! />

  </div>
   <div class=

Dien nog snel je kostenstaat in!

11 dec 2018 door absoluut vzw

De laatste kostenstaat voor het jaar 2018 moet ten laatste op 28 februari 2019 worden ingediend. Maar opgelet: tijdens de kerstvakantie verwerkt het VAPH geen kostenstaten meer, en worden uitbetalingen uitgesteld tot begin januari. Wil je zeker zijn dat het bedrag op je budgetrekening volstaat om al je kosten te dekken, dien dan voor 19 december nog snel je kostenstaat in!

 

Waar moet je op letten?

Voor PVB moet het ‘terugvorderbaar voorschot’ (TVV) op het einde van het jaar op de budgetrekening staan. Anders gezegd: bedrag op de rekening + ingediende (en nog niet terugbetaalde) kostenstaat + betaling die je al deed voor 2019 = TVV.

Het TVV is geen deel van jouw jaarbudget. Het komt bovenop je budget. Je volledig budget staat bij het VAPH.

Bij PAB gaat het over ‘werkkapitaal’. Ook dit is een voorschot en dus geen deel van je eigen jaarbudget. Het komt bovenop je budget. Je volledige jaarbudget – of wat daar op dit moment nog van overblijft voor 2018 – staat in het VAPH. Je moet zorgen dat je werkkapitaal op het einde van het jaar op de rekening staat. Anders gezegd: bedrag op de rekening + ingediende (en nog niet door het vaph uitbetaalde) kostenstaat + betaling die je al deed voor 2019 = werkkapitaal.

 

Je start op 1 januari 2019 terug met het volledig jaarbudget. Budget dat je in 2018 niet hebt opgebruikt, blijft in Brussel. Heb je nog veel budget over? Bel dan eens met Sara van de infolijn of maak een afspraak bij een van onze coaches. Zij kunnen je helpen om je budget optimaal te gebruiken.

https://www.absoluutvzw.be/uploads/cgblog/id172/detail.jpg