SNEL INFORMATIE
Sluit snel informatie
Ga je over van minder- naar meerderjarigenzorg? />

  </div>
   <div class=

Ga je over van minder- naar meerderjarigenzorg?

4 feb 2019 door absoluut vzw

Ben je minderjarig, heb je een PAB en wil je je ondersteuning graag verder zetten als meerderjarige? Dan moet je de aanvraagprocedure voor een PVB doorlopen vóór je 22 jaar wordt! Meer informatie hierover vind je in de brochure die je kunt opvragen bij onze infolijn.

 

Word je 18 jaar en werk je met een sociaal secretariaat? Dan moet je zéker de overgang naar meerderjarigheid regelen. Vanaf het moment dat je 18 jaar wordt, moet je immers zelf werkgever worden. Soms is dat onmogelijk, omwille van de aard van de handicap. In dat geval kan er bewindvoering worden aangevraagd bij het vredegerecht.

 

Als je zelf werkgever wordt, moet er bij het sociaal secretariaat een nieuw ondernemingsnummer worden aangevraagd en worden daarna nieuwe contracten afgesloten op naam van de nieuwe werkgever. Als er een bewindvoerder is, wordt hij of zij de werkgever.

 

Belangrijk: vanaf 2019 krijgen enkel mensen die de volledige procedure hebben doorlopen – en dus een beslissing hebben gekregen – een PVB. Dat PVB wordt ter beschikking gesteld op het moment dat die beslissing er is, en niet meer massaal op 01/07/2019.

https://www.absoluutvzw.be/uploads/cgblog/id180/detail.jpg