SNEL INFORMATIE
Sluit snel informatie
Overgang bewindvoering />

  </div>
   <div class=

Overgang bewindvoering

15 mrt 2019 door absoluut vzw

Op 1 september 2019 zullen alle nog bestaande statuten verlengde minderjarigheid overgaan naar het statuut van ‘bewindvoering’. ‘Inkantelen’ wordt dat genoemd. Vele vrederechters zijn al bezig met de voorbereiding van deze overgang. Zij nodigen ouders uit voor een kennismaking. Volgens de wet hoeven ouders niets te ondernemen.

Wel geven wij als tip dat de mensen zelf contact opnemen met de vrederechter van de woonplaats van de persoon met een handicap. Het kan immers zijn dat de vrederechter wegens omstandigheden niet beschikt over alle namen. Ouders kunnen een brief sturen naar de vrederechter met de vraag of ze bepaalde stappen moeten ondernemen, ze kunnen hierin ook aangeven wie de bewindvoering zal opnemen.

Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met de vrederechter van de woonplaats van de persoon met een handicap. Mensen kunnen ook eens een kijkje nemen op de website van Gezin en Handicap.

https://www.absoluutvzw.be/uploads/cgblog/id191/Bewindvoering_detail.jpg