SNEL INFORMATIE
Sluit snel informatie
Perspectief voor personen met handicap? />

  </div>
   <div class=

Perspectief voor personen met handicap?

30 apr 2019 door absoluut vzw

Het aantal personen met een handicap die gebruik maken van intensieve zorg en ondersteuning via het VAPH, steeg tussen 2008 en 2017 in Vlaanderen met 19.869 of 53 %. De teller staat nu op ruim 57.700.

75% van de wachtenden maakt intussen gebruik van minderjarigenzorg, een basisondersteuningsbudget en/of laagdrempelige gespecialiseerde ondersteuning of vraagt een hoger budget.

De ingeslagen weg richting Persoonsvolgende Financiering (PVF) en de injectie van 330 miljoen extra middelen levert op, maar neemt niet weg dat het aantal wachtenden op een budget blijft toenemen.

Het VAPH werkte verschillende opties uit ter ondersteuning van toekomstige beleidskeuzes voor de periode 2020-2024. Met 204,5 miljoen euro extra kunnen enkel de meest dringende vragen worden ingevuld. Om aan alle huidige vragen en de te verwachten aangroei te kunnen beantwoorden is echter 1,6 miljard euro extra nodig.

Om de lange wachtlijsten aan te kaarten, neemt absoluut vzw samen met tal van partners mee het voortouw in de campagne #ikwachtmee. Met deze campagne vragen we aan zo veel mogelijk mensen en organisaties om symbolisch mee te wachten en zo een duidelijke boodschap over de te lange wachtlijsten de wereld in te sturen.

Lees hier het volledige persbericht van het VAPH.

 

https://www.absoluutvzw.be/uploads/cgblog/id206/rekenmachine_714_400.jpg