SNEL INFORMATIE
Sluit snel informatie
Zomerboekentip: Wie ben jij voor mij? />

  </div>
   <div class=

Zomerboekentip: Wie ben jij voor mij?

16 jul 2019 door absoluut vzw

In deze tijden van ‘time is money’ en ‘meten is weten’,  wordt ook van hulpverlening steeds meer verwacht dat die ‘meetbaar’ wordt. Hulpverleners moeten zich steeds meer verantwoorden aan de hand van allerhande protocollen en plannen. De druk van die toenemende administratie en registratie  dreigt echter de essentie van hulpverlening, namelijk het uitbouwen van een ‘warme’ professionele relatie met de cliënt,  in het gedrang te brengen.
Veel professionele hulpverleners zijn getraind om hulp te verlenen in functie van opgelegde ontwikkelingsdoelen. Maar misschien moeten we wat minder hulpverlener uit het boekje zijn en iets meer als goede buur of vriend luisteren naar wat de persoon in kwestie echt nodig heeft?
In het boek “Wie ben jij voor mij – ervaringen met hulpverleners” krijgen cliënten uit diverse sectoren een stem over hun relatie met hulpverleners. Aan de hand van interviews geven mensen aan wat zij verwachten van hulpverleners en wat hulpverleners voor hen betekenen. Na elk verhaal wordt de lezer uitgenodigd om zelf na te gaan hoe hij of zij zelf die professionele hulpverleningsrelatie vorm geeft. Het boek sluit af met een aantal krachtlijnen die wetenschappelijk worden gekaderd. Benieuwd naar meer? Bestel het boek vandaag nog op de website van Gompel en Svacina.

https://www.absoluutvzw.be/uploads/cgblog/id222/Boekcover_714_400.png