SNEL INFORMATIE
Sluit snel informatie
Correctiefase 2: wat te doen bij RTH? />

  </div>
   <div class=

Correctiefase 2: wat te doen bij RTH?

27 nov 2019 door absoluut vzw

Eind oktober kregen zo’n 20.000 (!) personen met een handicap een brief in de bus met  een woordje uitleg over Correctiefase 2. Voor een aanzienlijk aantal mensen betekent de correctie een noodgedwongen terugval naar Rechtstreeks Toegankelijke Hulp (RTH). Aanvankelijk bestond heel wat onduidelijkheid over de toewijzing van de RTH-punten bij de (vrijwillige) overstap naar een BOB, maar na heel wat lobbywerk kunnen we hierover eindelijk klare wijn schenken.

Mensen die door Correctiefase 2 in Rechtstreeks Toegankelijke Hulp terechtkomen en een contract hebben met een Vergunde Zorgaanbieder stappen best nog vóór (en bij voorkeur op) 31/12/2019 vrijwillig over naar een zorgbudget handicap (BOB). Volgens de laatste berichtgeving kunnen deze mensen hun ondersteuning bij de zorgaanbieder verderzetten binnen RTH, waarbij de toegekende RTH-punten rechtstreeks naar de voorziening gaan.
 
Opgelet: deze maatregel geldt voorlopig niet voor mensen die hun PVB volledig in cash besteden en geen contract met een Vergunde Zorgaanbieder hebben lopen. Bovendien wordt in het Vlaams Regeerakkoord melding gemaakt van een aanpassing van het huidige zorgbudget. Wat deze aanpassing precies inhoudt is momenteel nog niet duidelijk, maar mogelijks gaat het over een afschaffing of een gelijkstelling met andere zorgbudgetten (die lager zijn).

Meer info? Bel onze infolijn op nr. 03 259 08 85.

https://www.absoluutvzw.be/uploads/cgblog/id236/RTH_714_400.jpg