SNEL INFORMATIE
Sluit snel informatie
Testpersonen gezocht voor nieuwe methodiek voor zorgzwaartebepaling />

  </div>
   <div class=

Testpersonen gezocht voor nieuwe methodiek voor zorgzwaartebepaling

4 dec 2019 door absoluut vzw

Het VAPH heeft samen met verschillende actoren binnen de jeugdhulp een methodiek ontwikkeld voor zorgzwaartebepaling voor minderjarigen en momenteel is een eerste testversie beschikbaar. De methodiek zal in de toekomst gebruikt worden om de ondersteuningsbehoeften van kinderen en jongeren met een handicap te bepalen en is een onderdeel van de nog uit te werken aanvraagprocedure voor persoonsvolgende financiering. 

Om zeker te zijn dat de zorgzwaarte correct gemeten wordt, is het VAPH op zoek naar zo veel mogelijk minderjarigen met een handicap tussen de 6 en de 18 jaar die deze nieuwe methodiek willen uittesten. 

Tijdens een gesprek met 2 personen die het kind of de jongere goed kennen, zal een 'inschaler' heel wat vragen (uit de methodiek zorgzwaartebepaling) stellen over het kind of de jongere. 

De resultaten van het onderzoek worden alleen gebruikt voor het onderzoeksdoel en hebben in geen geval effect op het persoonlijk dossier. En bovendien krijgt de minderjarige na de inschaling een cadeaubon als bedanking voor zijn of haar deelname aan het onderzoek.

Deelname aan het onderzoek is volledig vrijwillig en kan door je vóór 15 januari 2020 in te schrijven via www.vaph.be/deelname-aan-onderzoek.

 

Bekijk hier de oproepbrief voor het onderzoek:

Brief medewerking ouders kinderen < 12 jaar

Brief medewerking ouders jongeren > 12 jaar

https://www.absoluutvzw.be/uploads/cgblog/id239/Onderzoek_714_400.jpg