SNEL INFORMATIE
Sluit snel informatie
UPDATE: Dag van de Zorg UITGESTELD />

  </div>
   <div class=

UPDATE: Dag van de Zorg UITGESTELD

5 mrt 2020 door absoluut vzw

Met pijn in het hart laat Dag van de Zorg vzw weten dat de jaarlijkse Dag van de Zorg, die op 15 maart zou doorgaan, wordt uitgesteld. Dat is woensdag beslist tijdens een overleg tussen Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) met de zorgsector n.a.v. het Coronavirus dat momenteel ook in België actief aanwezig is. Ouderen en zieken zijn extra kwetsbaar voor het Coronavirus en de ziekenhuizen en woonzorgcentra hebben hun mensen nodig om met de patiënten bezig te zijn.

Wij vinden dit vooral bijzonder jammer voor alle deelnemende organisaties die al maanden bezig zijn met de voorbereidingen van hun opendeurdag. De inspanningen om van Dag van de Zorg een fantastische beleefdag te maken, waren ook dit jaar opnieuw heel groot. Het zag er veel belovend uit, maar op dit moment is uitstellen de enige juiste beslissing.

Een nieuwe datum voor de Dag van de Zorg is er nog niet, maar we willen in elk geval wachten tot de verspreiding van het virus voldoende onder controle is.

https://www.absoluutvzw.be/uploads/cgblog/id255/Dagvdzorg2020_714_400.jpg