Zorgwijs.be: zorg op maat in jouw buurt! />

  </div>
   <div class=

Zorgwijs.be: zorg op maat in jouw buurt!

6 jul 2020 door absoluut vzw

Vzw PVBwijzer lanceert samen met het VAPH een nagelnieuwe website waar mensen met een handicap een overzicht vinden van het zorgaanbod in de buurt. Dankzij het PVB kunnen ze zelf zorg inkopen maar deze zoektocht is soms een ware uitdaging. Die uitdaging wil zorgwijs.be aangaan met een totaaloverzicht van zorginitiatieven. De website bundelt alle zorgaanbieders op één platform. Vandaag vind je er al het complete overzicht van alle vergunde zorgaanbieders. Daarnaast kunnen ook potentiële persoonlijke assistenten een profiel aanmaken en hun diensten aanbieden. In de toekomst zullen ook niet-vergunde zorginitiatieven hun aanbod plaatsen op zorgwijs.be.

Budgethouder Lizy is alvast enthousiast. “Als budgethouder krijg ik een erg compleet beeld van alle zorgaanbieders die er zijn”. Lizy is op zoek naar een persoonlijk assistent: “Ik krijg op de website te zien wanneer een assistent kan werken en met welke zorg hij of zij ervaring heeft. Ik kan zo heel gericht op zoek naar een assistent die bij me past.”

De website kwam tot stand in samenwerking met gebruikers- en werkgeversorganisaties uit de sector. „Het Persoonsvolgend Budget voor personen met een handicap zorgde voor een omwenteling in de zorgsector”, vertelt Sophie Beyers, voorzitter van PVBwijzer. „Met dit budget kan iemand zorg en ondersteuning op maat inkopen. De shift van aanbod- naar vraaggestuurde financiering in de zorg vraagt tijd. Omdat veel mensen moeilijk de weg vonden naar de zorg die zij nodig hebben, bouwden we dit nieuwe platform.”

https://www.absoluutvzw.be/uploads/cgblog/id278/zorgwijs_detail.jpg