De Vlaamse aanpassingspremie voor 65-plussers />

  </div>
   <div class=

De Vlaamse aanpassingspremie voor 65-plussers

12 aug 2020 door absoluut vzw

Budgethouders kunnen in aanmerking komen voor de terugbetaling van woningaanpassingen door het VAPH. Maar wie ouder is dan 65 jaar kan zich echter niet meer bij het VAPH inschrijven. Voor deze 65-plussers met een handicap, die geen vraag tot ondersteuning meer kunnen indienen bij het VAPH, is er een oplossing: de Vlaamse aanpassingspremie.

Er is een aanpassingspremie voor:

- Technische installaties en hulpmiddelen: installeren van een aangepaste badkamer en toilet; traplift of rolstoelplateaulift; aanbrengen van handgrepen en steunmiddelen in sanitaire ruimten; automatiseren van de toegangsdeur, garagepoort of rolluiken.

- Verbouwingen die de woning veiliger en beter toegankelijk maken: hellende vlakken, verbrede toegangsdeur, creëren van voldoende ruimte, verhogen of verlagen van vloeren om niveauverschillen weg te werken, plaatsen van een veilige trap, …

De aanpassingspremie bedraagt, per onderdeel, 50% van de som van de goedgekeurde facturen. Per categorie van werken moet minstens 1.200 euro (inclusief BTW) aan geldige onkosten worden ingebracht. De premie per onderdeel kan nooit hoger zijn dan 1.250 euro, ook al is het factuurbedrag hoger dan 2.500 euro.

Het formulier om de aanpassingspremie aan te vragen, vind je hier.

https://www.absoluutvzw.be/uploads/cgblog/id284/WEB_DETAIL.png