De COVID-19-bonus is verwijderd als je nog geen extra overeenkomst hebt ingegeven />

  </div>
   <div class=

De COVID-19-bonus is verwijderd als je nog geen extra overeenkomst hebt ingegeven

7 dec 2020 door absoluut vzw

Een budgethouder (PAB en PVB) die zijn ondersteuning thuis organiseert en extra kosten heeft door COVID-19 heeft recht op een COVID-bonus ter waarde van 25.5% van zijn zorggebonden budget.
Deze bonus loopt van 15 maart tot en met 31 december 2020.
Om gebruik te maken van deze bonus moet je de meerkost van je 1 op 1 ondersteuning registeren via een aparte COVID-19 overeenkomt. Je vermeldt in de taakovereenkomst: “COVID-19”. De COVID kosten van deze overeenkomst moet je ook apart registeren. Je vermeldt in de referentie van de kost “COVID-19.
Tot voor kort was die verhoging voor alle budgethouders zichtbaar in het PAB- of PVB-overzicht van mijnvaph.be.
Sinds eind november is deze automatische bonus terug verwijderd bij die dossiers waar geen COVID-19 overeenkomst was geregistreerd. Nu blijkt dat sommige van deze budgethouders toch al COVID-kosten hadden ingebracht. We stellen jullie gerust. Het recht op de COVID- 19 bonus blijft behouden als er een meerkost bewezen kan worden. Het is wel nodig dat er steeds een extra COVID-19 overeenkomst wordt geregistreerd.
Heb je hier nog vragen over neem dan contact op met onze infolijn of bekijk onze webinar.

Wij roepen op om waar mogelijk alle kosten nog voor het jaareinde te registreren. Dit is géén verplichting dus als het niet kan, kom je niet in de problemen. Maar je helpt de overheid er wel mee om alles beter te monitoren.

https://www.absoluutvzw.be/uploads/cgblog/id299/update_covid-19-bonus_WEB_DETAIL.png