PAB-budgetnieuws />

  </div>
   <div class=

PAB-budgetnieuws

21 dec 2020 door absoluut vzw

Voor PAB-budgetten bestaan er twee soorten toekenningen:
 • Langstwachtenden: Dit gaat automatisch. Je krijgt een brief met de vraag rond opstart.
 • Meest dringenden: Dit moet via het indienen van een priorchecklist.

Er is nieuws voor deze laatste categorie. In 2020 is er géén ronde toekenningen geweest voor deze aanvragen. Begin 2021 komt er wel een ronde toekenningen. Tegen 25 januari moeten de priorchecklist binnen zijn. Het IRPC (Intersectorale Prioriteitencommissie) behandelt deze en beslist wie wel/geen PAB krijgt. Dit is heel veel werk want elk jaar opnieuw moet je de priorchecklist indienen, ook als je dat het jaar daarvoor gedaan hebt.

In samenwerking met andere actoren konden we na overleg met kabinet het volgende bekomen:

• Heb je in 2019 een de priorchecklist ingediend waarvan de situatie NIET veranderd is, mag je aan Opgroeien of je contactpersoon-aanmelder laten weten dat je de priorchecklist wil kopiëren naar 2021. Je moet dus laten weten dat je nog meedoet en wel met je checklist van 2019.
• Kan je zelf een priorchecklist indienen dan mag je dat deze keer ook doen! Hiervoor hebben we, samen met anderen, een handleiding geschreven.


Doel van deze twee maatregelen is dat mensen toch een PAB kunnen aanvragen. Het kan  zeker interessant zijn om het a.d.h.v. deze handleiding je aanvraag toch voor te bereiden.  Ook al dien je het niet zelf in.

DOWNLOAD HIER DE HANDLEIDING

DOWNLOAD HIER DE PRIORCHECKLIST

https://www.absoluutvzw.be/uploads/cgblog/id301/WEB_DETAIL-1.png