Vragen rond de vaccinatiestrategie? />

  </div>
   <div class=

Vragen rond de vaccinatiestrategie?

8 feb 2021 door absoluut vzw

We krijgen heel wat vragen via onze infolijn rond de vaccinatiestrategie in onze sector. De vaccinatie van de bewoners en de personeelsleden in de Vlaamse woonzorgcentra is al enkele weken bezig. Sinds kort is ook de vaccinatie van de zorgprofessionals in de ziekenhuizen gestart.

Als de levering en de verdeling van de vaccins vlot verloopt, starten in de loop van de week van 15 februari de eerste vaccinaties in de collectiviteiten voor personen met een handicap. Tijdens een uitbraak van corona mag er echter niet gevaccineerd worden. De vaccinatie zelf zal over enkele weken lopen.

Het is al duidelijk dat het personeel en de bewoners van residentiële VAPH-voorzieningen gevaccineerd zullen kunnen worden in de eerste fase. Voor het personeel en de gebruikers van dagcentra en van voormalige diensten zelfstandig wonen is er momenteel nog geen duidelijkheid. Daarover zal spoedig een beslissing genomen worden.

Het antwoord op de vraag wanneer je precies aan de beurt komt is dus niet altijd eenvoudig of eenduidig. Daarom verwijzen we je graag door naar de website van het VAPH waar het laatste nieuws hierover gebundeld wordt.

https://www.absoluutvzw.be/uploads/cgblog/id308/WEB_DETAIL-1.png