De eerste 1.100 wachtenden in prioriteitengroep 2 krijgen de helft van hun budget

De eerste 1.100 wachtenden in prioriteitengroep 2 krijgen de helft van hun budget.

De Vlaamse regering maakt 20 miljoen euro vrij om mensen uit prioriteitengroep 2 voor een deel al te kunnen tegemoetkomen. Dankzij deze extra middelen kunnen de 1100 personen uit prioriteitengroep 2 die al het langste wachten de helft van hun toegewezen budget of meervraag krijgen. Een meervraag wil zeggen dat je al een Persoonsvolgend Budget hebt, maar recht hebt op een hoger budget. Het verschil tussen het budget dat je nu krijgt en het budget waar je recht op hebt is je meervraag.

Door de helft van de budgetten toe te kennen, wordt een groep mensen in prioriteitengroep 2 al deels geholpen. Zo kunnen deze mensen al bepaalde hulp en ondersteuning inschakelen.

Wie de helft van het toegewezen budget of de meervraag krijgt, blijft met zijn vraag voor een volledig budget met dezelfde priordatum in prioriteitengroep 2 staan.

De Vlaamse regering keurde dit besluit op 15 juli 2022 goed. Als je in aanmerking komt voor de helft van je budget of de helft van je meervraag, dan ontvang je hierover automatisch een brief van het VAPH. Dit zal in oktober zijn nadat het besluit in september definitief wordt goedgekeurd.

Als bijstandsorganisatie zijn we blij voor de 1100 personen die een kleine stap vooruit kunnen zetten maar we blijven ijveren dat iedereen op de wachtlijst zijn of haar budget krijgt. We geloven dat grondige hervormingen meer effect zouden hebben.

deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Recente berichten

Dankjewel voor je bericht!
We beantwoorden je vraag ze snel mogelijk.

sluit dit bericht en ga terug naar de website

Skip to content