Bijstandsorganisatie

Jouw bijstandsorganisatie

Door de Persoonsvolgende Financiering kan een persoon met een handicap een Persoonsvolgend Budget (PVB) van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) ontvangen. De persoon die een dergelijk rugzakje met geld ontvangt, noemt men de budgethouder. Met dit geld organiseer en betaal je zelf je ondersteuning.

Je kiest dus zelf welke ondersteuning je wenst en waar je die ondersteuning inkoopt. Deze vrijheid biedt vele mogelijkheden maar brengt ook vragen mee en een grote verantwoordelijkheid.

Absoluut vzw ondersteunt als bijstandsorganisatie de budgethouder.
Wij geven informatie en advies over het zorgaanbod, de bestedingsregels van het budget en de verantwoording van het budget.
Absoluut vzw heeft al meer dan 20 jaar deskundigheid opgebouwd rond het werken met een persoonlijk budget. Velen kennen absoluut vzw als een actieve vereniging met een warm hart voor budgethouders.

Wij begeleiden jou bij alle aspecten van je Persoonsvolgend Budget.
Voor starters zijn wij een onmisbare schakel. Van zodra je mag opstarten met je Persoonsvolgend Budget neem je best zo snel mogelijk contact op met absoluut vzw. Wij gidsen jou vlot doorheen de opstart. Wij maken snel een afspraak aan huis of bij ons op kantoor. Wij geven een ruime service. Wij volgen jouw dossier persoonlijk op en voor alle kleine praktische vragen kan je terecht bij onze infolijn.

Eenmaal gestart denken we verder mee na over de invulling van je budget en gaan we samen op zoek naar gepaste ondersteuning. Wij helpen met allerlei praktische zaken zoals het opmaken van contracten, het zoeken naar diensten en voorzieningen, het aanwerven van assistenten… Wij nemen op vraag de administratie van je budget van jou over.

Budgethouders kunnen rekenen op een degelijke ondersteuning. Wij gaan in overleg als partners en respecteren hierbij de kennis en inzichten van elke budgethouder. Wij geven ondersteuning op maat wat ook betekent dat we de kosten beperkt houden: wat je zelf kan, doe je meestal ook goed!

Daarom vinden wij goede informatie en een deskundig advies zeer belangrijk.

Wij organiseren regelmatig workshops. Onze nieuwsbrief brengt de laatste nieuwtjes uit PVB-land maar ook ervaringen van andere budgethouders.

Kortom met al je vragen rond het Persoonsvolgend Budget kan je terecht bij absoluut vzw!

Absoluut vzw staat garant voor:

  • deskundigheid opgebouwd door jarenlange ervaring
  • een snelle service
  • een persoonlijke aanpak
  • ondersteuning op maat
  • een eerlijke prijs

 

Word dus snel lid van absoluut vzw!

Als budgethouder betaal je 50 euro lidgeld.

Dit lidgeld kan je betalen met je budget.

Kandidaat-budgethouders worden gratis lid.