Links

Equi-librium
Herentalsebaan 49, 2980 Zoersel
http://equi-librium.be/

Equi-librium is een kleinschalige erkende zorgboerderij die dagbesteding biedt aan kinderen, jongeren en volwassenen met een psychische of mentale kwetsbaarheid die tijdelijk / permanent niet naar school of werk kunnen.

Vondels vzw
Ter Waarde 45 8900 Ieper
https://www.vondels.be/

VONDELS vzw heeft een eigentijds en creatief aanbod op vlak van wonen, werken en vrije tijd voor mensen met een (vermoeden van) beperking. We gaan graag, samen met jou en jouw vragen, op zoek naar ondersteuning op maat.

Den Dries vzw
Kramershoek 39 - 9940 Evergem
https://sites.google.com/a/dendries.be/public/

Den Dries vzw biedt ondersteuning door gekwalificeerd personeel aan mensen met een beperking. We bieden een verscheidenheid aan dag- en woonondersteuning. Samen met jou en wie voor jou belangrijk is kijken we hoe je leven er ideaal uit kan zien.

vzw Het Havenhuis
Lostraat 3 K, 8647 Lo-Reninge
http://www.hethavenhuis.be/

Vzw Het Havenhuis is een vergunde zorgaanbieder die dag- en woonondersteuning biedt aan volwassen personen met een Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH). We trachten een warme thuis te creëren, als rustgevende haven na een moeilijke vaart.

vzw Huize Eyckerheyde
koningin Astridlaan 3
http://www.eyckerheyde.be/

​Vzw Huize Eyckerheyde is een nursingtehuis voor volwassenen met een motorische en ernstig/diep mentale beperking. Hierin ligt nog steeds onze expertise. We hebben 6 leefgroepen, steeds met 10 bewoners. Wij streven ernaar een tweede thuis te zijn.

Het 'Eigen Zijn'
Straateinde 78, 2240 Viersel
http://www.eigenzijn.be/

De Be-leefboerderij is een erkend groene zorginitiatief dat een mooi aanbod biedt aan mensen met een zorgvraag die graag vertoeven in een groene omgeving met de impuls van dieren om zich heen en die nood hebben aan opvang met een zinvolle daginvulling

Ons Tehuis Brabant vzw
Perksesteenweg 126, 1910 Kampenhout
http://www.onstehuisbrabant.be/

Ons Tehuis Brabant vzw is een vergunde zorgaanbieder voor volwassenen met een mentale beperking en biedt hen woonaanbod, dagaanbod en individuele ondersteuning. Centraal staat een gedifferentieerd, vraaggestuurd aanbod.

VillaVip
Romeinselaan 11
http://www.villavip.be/

Een VillaVip is een kleinschalige woning waar 10 volwassenen met een verstandelijke beperking samenwonen met een inwonend zorgkoppel. Elke VillaVip is in de eerste plaats gezellig. Als bewoner kan je er leven volgens je eigen interesses en passies.

OC Broeder Ebergiste
Leenstraat 31, 9890 Vurste
http://www.ebergiste.be/

OC Broeder Ebergiste is een ortho-agogisch centrum. Wij ondersteunen volwassenen met een verstandelijke beperking bij het uitbouwen van hun levensproject.

vzw Kompas
Beekstraat 1, 9000 Gent
www.vzwkompas.be

Kompas is een vergunde zorgaanbieder die ondersteuning biedt aan mensen met een (vermoeden van) beperking. Wij bieden ondersteuning aan op de 3 levensdomeinen wonen, werken en vrije tijd.

Ondersteuningsnet Lokeren
Lepelstraat 4, 9160 Lokeren
http://www.ondersteuningsnetlokeren.be/

ONL is een samenwerkingsverband voor ondersteuning van meerderjarigen met een beperking van vier vzw's: Alderande, De Hagewinde (afd.+18), De Sperwer en Emiliani (alle VAPH-vergund). Ons centraal aanmeldpunt is in het Sociaal Huis van Lokeren.

vzw Leefboerderij de Kanteling
Herzele
https://www.leefboerderijdekanteling.be/

We bieden dagbesteding aan voor volwassenen in een rustige natuurrijke omgeving, waarbij we dagelijks samen de dieren verzorgen, de moestuin onderhouden en de oogst verwerken tot heerlijke lekkernijen.

Kerckstede
Slijperstraat 3. 8840 Kerkcstede
http://www.kerckstede.be/

Kerckstede biedt woonondersteuning, dagondersteuning en individuele begeleiding aan volwassenen met een verstandelijke beperking. We willen dat elke mens die voor onze ondersteuning en zorg kies, zich goed voelt en zin kan geven aan zijn leven.

Dienstencentrum Ter Engelen
Maaseik
http://www.terengelen.be/

Dienstencentrum Ter Engelen heeft een breed aanbod in de opvang en begeleiding van kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Er zijn initiatieven op het vlak van wonen, dagbesteding, ambulante begeleiding en vrijetijdsinitiatieven.

OC Cirkant
Aartrijksestraat 77, 8211 Aartrijke
www.occirkant.be

In woonondersteuning bieden we een warme thuis aan zo'n 120 volwassenen met een matig, ernstig of diep verstandelijke, al dan niet meervoudige beperking. In dagondersteuning bieden we een individueel aangepaste dagbesteding. Eigenheid staat centraal

Broeders van Liefde
VZW Provincialaat der Broeders van Liefde, Stropstraat 119, 9000 Gent
https://www.broedersvanliefde.be/instellingsoverzicht/orthopedagogische-zorg

De organisatie Broeders van Liefde organiseert op verschillende locaties in Vlaanderen orthopedagogische zorg en buitengewoon onderwijs voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. Via bovenstaande link stellen de verschillende voorzieningen zich voor.

Inter
Belgiëplein 1, 3510 Hasselt
http://www.inter.vlaanderen/

Inter wil de interactie tussen mens en omgeving verbeteren. Mensen hebben een handicap als de omgeving niet is aangepast aan hun mogelijkheden. Inter biedt daarom ondersteuning om de omgeving toegankelijk te maken voor iedereen.

OLO vzw
Miksebaan 264, 2930 Brasschaat
http://www.olo.be/nl/

OLO vzw is actief binnen welzijn, onderwijs, gezondheid en gezin. Ons centrum begeleidt en ondersteunt kinderen, jongeren, volwassenen en gezinnen op heel wat verschillende manieren.

Ons
Remylaan 4b, 3018 Wijgmaal
http://www.ons.be/

Ons is een netwerk van verenigingen en dienstverlenende organisaties verspreid over heel Vlaanderen. Je kent Ons van Landelijke Thuiszorg, KVLV, Landelijke Kinderopvang of Stekelbees, Vrouwen met vaart, het dienstenchequebedrijf Puuur, Oziki, Ons Zorgnetwerk, Zorg-Saam of van onze zorgboerderijen.

Focus-Plus vzw
Maïsstraat 268 Gent
http://www.focusplus.be

Focus-Plus vzw biedt 24/7 ADL-ondersteuning aan personen met een fysieke beperking in of in de buurt van onze clusters. Wij helpen u uw droom zelfstandig te leven waarmaken.

VZW De Kade BC Spermalie - Het Anker
Potterierei 42, 8000 Brugge
http://www.de-kade.org/PortaalDeKade

BC Spermalie zorgt voor kinderen, jongeren en volwassenen met autisme, visuele beperking en / of auditieve/communicatieve beperking.

D.O.P.
http://www.dienstondersteuningsplan.be/#Contact

Een Dienst Ondersteuningsplan (D.O.P.) helpt jou en jouw netwerk met uitzoeken welke ondersteuning het best bij jou past. Het resultaat is een ondersteuningsplan waarin alle mogelijkheden van jou en jouw omgeving op een rijtje worden gezet. D.O.P. kan je ook helpen met het opstellen van een ondersteuningsplan PVB.

Gewoon doen ! VZW
Leopoldstraat 28 Turnhout
http://www.gewoondoenturnhout.be/

Gewoon doen ! VZW biedt een zinvolle dagbesteding aan personen met een verstandelijke beperking in onze daarvoor ontwikkelde lunchzaak. Dagbesteding bestaat uit werken in de keuken, de toog en/of de bediening.

Begeleidingscentrum voor Personen met Autisme
Leuvensesteenweg 212 - 2800 Mechelen
http://www.begeleidingscentrum-autisme.be

Het Begeleidingscentrum voor personen met autisme (BCPA) ondersteunt mensen met autisme in kleinschalige afdelingen. We beschikken over twee woonhuizen en één locatie voor dagondersteuning. Verder bieden we ook mobiel/ambulante hulp aan.

OC Sint Jan de Deo
Edewallestraat 37, 8610 Handzame
http://sintjandedeo.be/

Het ortho-agogisch centrum Sint Jan de Deo gaat op weg met volwassenen met een verstandelijke en eventueel meervoudige beperking. Het wil een plek zijn waar het voor bewoners goed is om te wonen, werken en leven.

't Ferm vzw
Sint Jansplein 10, 8880 Rollegem Kapelle
http://www.tferm.be

Vzw 't Ferm is een kleinschalig huiselijk dagcentrum voor maximum 15 volwassenen met een beperking uit de directe omgeving van Ledegem (Wevelgem, Roeselare, Izegem en Lendelede). Medezeggenschap is voor ons heel belangrijk. Samen met de familie en het netwerk willen wij deze dagondersteuning uitbouwen en vorm geven.

OC De Beweging
Brielstraat 46, 9860 Gijzenzele
http://www.ocdebeweging.be

Het ortho-agogisch centrum De Beweging biedt ondersteuning aan volwassen personen met een (neuro)-motorische beperking, een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) of een autismespectrumstoornis. Wij engageren ons tot kwaliteit van zorg en dialooggestuurde ondersteuning.

VZW Ten Anker
Zuiderlaan 50, 8790 Waregem
http://www.tenankerwaregem.be

VZW Ten Anker is een kleinschalige organisatie die ondersteuning biedt aan personen met een verstandelijke, motorische of meervoudige beperking. We bieden woon- en dagondersteuning, ook kan u beroep op ons doen voor mobiele of ambulante ondersteuning.

Leefboerderij Suskewiet Zwalm vzw
Zwalm, Rekelberg 58
https://www.leefboerderijsuskewiet.be/

Op onze leefboerderij bieden we dagbesteding aan aan mensen met een beperking o.a. verzorgen van de dieren, werken in de moestuin, de oogst van de moestuin en de boomgaard verwerken in een kookatelier, allerhande creatieve vaardigheden en workshops/activiteiten.

Persoonlijke assistentie, Exxtra Hulp
Groenstraat 6
https://www.mijnassistentie.com/

Groenstraat 6 3730 Hoeselt ​ Tel: 0476/96.63.05 Mail: exxtra@trixxo.be

De Okkernoot
Vollezele/Denderwindeke/Halle
http://www.deokkernoot.be

De Okkernoot biedt ondersteuning aan minderjarigen en volwassenen met een verschillend ontwikkelingsniveau: normaal begaafd, licht, matig of ernstig verstandelijke beperking. We hechten belang aan samenwerking en overleg met het natuurlijk netwerk.

Groep Ubuntu x 8K
Blokkestraat 29A 8550 Zwevegem
https://groepubuntux8k.be/

Groep Ubuntu x 8K gaat als sociale netwerkorganisatie net die stap verder. Wij verleggen de standaard voor kwetsbare mensen en gezinnen. We gaan voor niets minder dan hun eigen gewaardeerde plek in de samenleving, dat doen we door hen te versterken. Vanuit een actief luisteren naar hen en hun netwerk zoeken we samen naar unieke, creatieve antwoorden. Echt, maar dan ook echt maatwerk! Mensen sterker maken maakt ook ons sterker. We worden algemeen erkend en gewaardeerd voor onze agogische kennis en onze uitgebreide expertise zowel op vlak van cognitieve training (mediërend agogisch handelen, breinbreker) als onze aanpak rond wellbeing (gentle teaching). Sterke inhoud en een warme aanpak voor de beste kwaliteit van leven. Activiteiten, dienstverlening en werkplekken creëren we én voor mensen met een (vermoeden van) beperking én voor zij die verder van de arbeidsmarkt staan. Anders en sectoroverschrijdend! We zoeken naar kruisbestuiving over sectoren heen en in verbinding met de buurt. We vinden het immers heel normaal dat echt iedereen de kans krijgt om bij te dragen aan een warme, solidaire leefomgeving. Mens zijn doe je samen. Iedereen zorgt voor iedereen.

Persoonlijke assistentie (Exxtra Hulp)
Groenstraat 6, 3730 Hoeselt
https://www.mijnassistentie.com/

Exxtra ondersteunt budgethouders bij de inschakeling van een assistent voor hun ondersteuning bij dagdagelijkse taken. Middels een individuele aanpak voorzien wij in de complete administratieve ontlasting van de budgethouders en hun assistenten.

Het Kalliope-huis
Berkenlaan 1C 9840De Pinte
www.homethaleia.be

Zeven volwassenen met een verstandelijke beperking, tussen 18 en 50 jaar, kunnen er van een huis hun thuis maken. Voor ondersteuning, dagbesteding wordt beroep gedaan op Home Thaleia.

 

Je kan hieronder de gegevens van je organisatie doorgeven. Na controle door onze medewerker worden die eventueel online zichtbaar in de pagina 'links' op de website.