Ondersteunen

Absoluut vzw biedt intensieve ondersteuning aan op maat van de budgethouder rond de besteding en administratie van het Persoonsvolgend Budget (PVB). Dit wordt 'intensieve bijstand' genoemd.

Wat zit vervat in de intensieve bijstand?

Je kan bij ons terecht voor persoonlijke ondersteuning.
We bekijken wat je zelf kan en waar je graag ondersteuning in wenst. Onze coaches komen aan huis op een moment dat het voor jou past. Maar als jij liever bij ons op kantoor komt, kan dat ook!
Wij denken mee na over wat je met het budget wilt doen.
Wij zetten je ondersteuningsplan om naar de praktijk. We gaan mee op zoek naar de juiste ondersteuning of naar een geschikte voorziening.

We nemen op vraag de administratie van het Persoonsvolgend Budget over.
We dienen kostenstaten in en bewaken de uitgaven van je budget.
Deze dienstverlening is enkel voor leden en kan je betalen met je Persoonsvolgend Budget.

Wij zoeken een antwoord op vragen zoals:

• Welke bestedingsmogelijkheden heb ik allemaal?
• Waar vind ik de juiste dienst of voorziening?
• Hoe maak ik een goede keuze?
• Hoe maak ik duidelijk aan de zorgaanbieder wat ik allemaal wil?
• Welke contracten kan ik afsluiten?
• Welke taken heb ik als werkgever?
• Hoe bewaak ik de kwaliteit van mijn ondersteuning?
• Hoe bewaak ik mijn budget? Geef ik niet te veel uit?
• Hoe regel ik  het papierwerk van het Persoonsvolgend Budget?
• Hoe maak ik een kostenstaat op?
• Hoe onderhandel ik met een zorgaanbieder of dienst?

Intensieve bijstand betaal je aan 78,5 euro per uur met je budget. Wij factureren enkel de huis- of kantoorbezoeken, inclusief de afgesproken voorbereiding en nazorg. De verplaatsingstijd en kilometers betaal je ook. Dit alles aan hetzelfde tarief nl. 78,5 euro per uur. Verplaatsingen worden gerekend vanuit het dichtstbijzijnde regionale kantoor. Op deze manier kan je geen andere verplaatsingstijd krijgen als er eens een andere coach moet komen. Als je op kantoor komt, vallen deze kosten dus weg. Wij streven ernaar om in elke provincie meerdere locaties te hebben waar we zitdagen kunnen organiseren.

Naast het huisbezoek of kantoorbezoek volgen we je dossier ook verder op. Vaak moet er tussendoor nog eens gebeld worden of iets nagekeken worden. Hier rekenen wij geen extra kost voor aan. Wij proberen echt de prijs zo laag mogelijk te houden en verwittigen altijd indien de prijs hoger zou zijn dan gewoonlijk. Het VAPH geeft ook 10,35% beheerskosten bovenop je budget om onze kosten te kunnen betalen (enkel voor Persoonsvolgend Budget).

Wat rekenen we niet aan?

We rekenen geen jaarlijkse dossierkost aan en ook voor onze brochures rekenen we geen onkosten aan.

Ook als je tussen huisbezoeken door je coach opbelt of mailt met vragen over je dossier, rekenen we deze telefoons niet aan. Aangezien onze coaches heel erg vaak op de baan zijn, raden we aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van onze PVF-infolijn. Voor algemene vragen kunnen zij je ook een antwoord geven.

Waarom 78,5 euro per uur?

In de prijs zitten de brutokosten verrekend van het personeel die de dossiers opvolgen. Verder krijgen wij helaas geen organisatiegebonden kosten vanuit het VAPH. Daarom zitten die mee vervat in het uurtarief. Het gaat hier om de smartphones en laptops van de coaches, de administratie, de huur van lokalen van zitdagen, enzovoort.

 


Neem contact op met de infolijn via 03 259 08 85.
Je kan ook in onze lokale provinciale kantoren terecht. (klik hier)