Aula met studenten kijken en luisteren naar panelgesprek van vijf sprekers.

Absoluut vzw te gast bij panelgesprek van Odisee hogeschool.

Op maandag 8 januari nam Lien Van de Wiel, algemeen coördinator van absoluut vzw, deel aan een panelgesprek bij Odisee hogeschool, gericht op de opleiding Gezinswetenschappen. Het hoofddoel van het panelgesprek was om vanuit onze praktijkervaring bij te dragen aan de kennis over persoonsvolgende financiering.

Lien legde de nadruk op het belang van kritisch en constructief denken over het PVB-systeem en moedigde de studenten aan om na te denken over bepaalde vraagstukken. Hierbij werd onder andere de vraag gesteld of personen met een handicap in staat zijn om zelf hun budget te beheren en of een soortgelijk systeem ook in andere sectoren geïmplementeerd zou moeten worden. “We hebben onze visie over eigenregie en inclusie gedeeld met veel mensen en hopen zo een positieve bijdrage te leveren,” deelde Lien.

Door deel te nemen aan dergelijke panelgesprekken en andere informatieve momenten probeert absoluut vzw meer aandacht te richten op de gehandicaptensector, met een specifieke focus op persoonsvolgende financiering. Wij proberen zo veranderingen teweeg te brengen in de samenleving en blijven ons inzetten voor inclusie en gelijke kansen voor mensen met een handicap.

deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Recente berichten

Dankjewel voor je bericht!
We beantwoorden je vraag ze snel mogelijk.

sluit dit bericht en ga terug naar de website

Ga naar de inhoud