Afsluiten van het budget na overlijden: kan absoluut vzw helpen?

Het verlies van een dierbare brengt al genoeg zwaarte met zich mee, en dan komen daar nog de administratieve taken bij. Absoluut vzw staat klaar om bestaande leden met een actief coachingcontract te helpen bij het afsluiten van het Persoonsvolgend Budget (PVB) of het Persoonlijke-Assistentiebudget (PAB). Onze dienstverlening kan betaald worden met het budget.

Als je geen lopend coachingcontract hebt bij absoluut vzw, kunnen we je nog steeds bijstaan, maar dan kan dit niet worden betaald met het budget. Dit komt doordat er een overeenkomst geregistreerd moet zijn bij het VAPH voordat je kosten met het budget kunt betalen, en als erfgenaam kun je geen contract afsluiten. Voor meer informatie en vragen kan je als lid uiteraard terecht bij onze infolijn. Dit kan per mail naar info@absoluutvzw.be of per telefoon naar 03 259 08 85.

Samen met de andere bijstandsorganisaties kaartten wij al aan bij het VAPH dat de huidige regeling vaak voor extra, onnodige, problemen zorgt na een overlijden. Het VAPH geeft aan dat mensen ook terecht kunnen op hun eigen zitdagen ze daar verder geholpen zullen worden. Meer informatie over deze zitdagen vind je hier.

deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Recente berichten

Dankjewel voor je bericht!
We beantwoorden je vraag ze snel mogelijk.

sluit dit bericht en ga terug naar de website

Ga naar de inhoud