Collectief opstartmoment van absoluut vzw, dat is samen leren en ervaringen delen.

In december organiseerden wij bij ons kantoor in Turnhout een collectief opstartmoment voor nieuwe budgethouders met een Persoonlijke-Assistentiebudget (PAB). Tijdens deze sessie heeft onze opstartcoach Katleen uitgebreid toegelicht welke ondersteuning je met het PAB kunt betalen en waar je die ondersteuning vindt.

Er was een grote groep ouders, grootouders, plusouders en begeleiders aanwezig, die de kans kreeg om ervaringen te delen en van elkaar te leren. Er werden verschillende interessante vragen gesteld, zoals hoe men beslist wie bewindvoerder (en dus budgethouder) wordt, welke overwegingen daarbij komen kijken, de keuze tussen verschillende diensten zoals een sociaal secretariaat, interimkantoor, dienst persoonlijke assistentie of deeleconomie, en welke diensten wij als bijstandsorganisatie aanbevelen. Katleen heeft deze en andere vragen beantwoord, en daarnaast gaven de deelnemers elkaar nuttige tips en advies.

Dit was het eerste deel van ons tweedelig collectief opstartmoment voor mensen met een PAB. In februari verwelkomen we deze groep opnieuw in Turnhout, waar ze zelfstandig zullen leren werken in mijnvaph.be.

We organiseren regelmatig collectieve opstartmomenten doorheen Vlaanderen, zowel voor budgethouders met een PAB als met een Persoonsvolgend Budget (PVB). Kreeg jij ook een PAB of PVB toegekend en wil je de bijstand van absoluut vzw om op te starten? Neem dan contact op met onze infolijn op het nummer 03 259 08 85 of stuur een e-mail naar info@absoluutvzw.be. We helpen je graag verder!

deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Recente berichten

Dankjewel voor je bericht!
We beantwoorden je vraag ze snel mogelijk.

sluit dit bericht en ga terug naar de website

Ga naar de inhoud