Eindejaarspremie: restsaldo 2022 en wijziging uitbetalingssysteem vanaf 2023.

Het einde van het jaar nadert, en dat betekent dat het tijd is om de eindejaarspremie van je assistent te betalen. Maar let op: de verplichte eindejaarspremie geldt alleen voor budgethouders die een assistent in dienst hebben via een arbeidsovereenkomst, waarbij de budgethouder beschikt over een ondernemingsnummer. De eindejaarspremie is niet verplicht bij een takenovereenkomst.

Restsaldo 2022

Het is tijd om het restsaldo voor de eindejaarspremie van 2022 aan je persoonlijke assistent te betalen. Voor een voltijdse tewerkstelling bedraagt dit € 194,50 bruto. Binnenkort zal je budgetlijn worden verhoogd om dit bedrag te betalen.

Eindejaarspremie 2023

Vanaf dit jaar wordt een nieuw uitbetalingssysteem ingevoerd voor de eindejaarspremie. Voortaan wordt deze premie in één keer uitbetaald, aan het einde van het jaar. Het bedrag dat je moet betalen komt overeen met 54,54% van het geïndexeerde bruto maandloon van oktober. Voor iemand die de volledige referteperiode voltijds heeft gewerkt, bedraagt de eindejaarspremie van 2023 € 1 266,10 bruto.

Raadpleeg de website van het VAPH voor meer informatie: https://www.vaph.be/nieuws/2023/12/eindejaarspremie-voor-persoonlijke-assistenten-individuele-begeleiders

deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Recente berichten

Dankjewel voor je bericht!
We beantwoorden je vraag ze snel mogelijk.

sluit dit bericht en ga terug naar de website

Ga naar de inhoud