Goed nieuws: 500 gezinnen kunnen eindelijk starten met een PAB.

Goed nieuws voor ongeveer 500 gezinnen die al op de wachtlijst staan sinds vóór juni 2020: vanaf 1 oktober of 1 november 2023 kunnen ze het Persoonlijke-Assistentiebudget (PAB) opstarten voor hun kind, waarmee ze op maat gemaakte ondersteuning kunnen regelen. Als je in aanmerking komt en een brief hebt ontvangen van het agentschap Opgroeien, laat dan aan hen weten dat je wilt starten met het PAB. Hoe sneller je dit doet, hoe sneller je met het budget kunt beginnen. Het VAPH zal je vervolgens een terbeschikkingstellingsbrief sturen met de concrete opstartdatum, en je hebt 4 maanden de tijd na de opstartdatum om een eerste overeenkomst af te sluiten en met het budget te beginnen.

Als je voor de eerste keer een Persoonlijke-Assistentiebudget ontvangt, is het opstarttraject gratis. Dit betekent dat je gedurende het lopende jaar gratis lid kunt worden van een bijstandsorganisatie en dat je gratis ondersteuning krijgt totdat je goed opgestart bent met je PAB. Wil je meer informatie of lid worden van absoluut vzw? Neem dan contact met ons op via het telefoonnummer 03 259 08 85.

We realiseren ons dat er helaas nog steeds veel gezinnen zijn die geen budget in het vooruitzicht hebben en zonder de nodige zorg en ondersteuning moeten blijven worstelen, ondanks hun recht op ondersteuning. Daarom blijven we ons inzetten voor extra terbeschikkingstellingen.

deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Recente berichten

Dankjewel voor je bericht!
We beantwoorden je vraag ze snel mogelijk.

sluit dit bericht en ga terug naar de website

Ga naar de inhoud