In het nieuws: “Wat ben je met een zorgbudget, als je de assistenten niet vindt?”

Een recent artikel in De Standaard belicht de problemen rondom het vinden van passende persoonlijke assistenten. Het artikel onderstreept het groeien tekort aan beschikbare assistenten voor personen met een Persoonlijke-Assistentiebudget (PAB) of Persoonsvolgend Budget (PVB). Lees het volledige artikel hier.

Bij absoluut vzw herkennen we dit probleem: het vinden van geschikte persoonlijke assistentie blijft een grote uitdaging voor mensen die deze ondersteuning nodig hebben. Om onze leden hierbij te helpen, delen we informatie via verschillende kanalen. Zo stond de Gazet van ’t Budget van juni 2023 helemaal in het teken van persoonlijke assistentie. Verder bouwen we mee de website van zorgwijs.be uit, waar budgethouders en persoonlijke assistenten elkaar kunnen vinden. Daarnaast streven we naar meer bekendheid van de job van persoonlijke assistent, onder andere bij orthopedagogie-studenten, en naar een verbeterd werknemersstatuut voor persoonlijke assistenten.

Iedereen verdient passende ondersteuning om zelfstandig te kunnen leven, daarom dragen wij ons steentje bij om dit mogelijk te maken.

 

Foto © Kristof Vadino

deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Recente berichten

Dankjewel voor je bericht!
We beantwoorden je vraag ze snel mogelijk.

sluit dit bericht en ga terug naar de website

Ga naar de inhoud