Infosessie voor zorgprofessionelen door absoluut vzw.

Gisteren gaf Lien Van de Wiel, inhoudelijk coördinator van absoluut vzw, een vorming aan eerstelijnsdiensten en professionals in de sector over zorg en ondersteuning voor personen met een handicap.

De vorming was onderdeel van de opleidingsreeks ‘Bij de pinken’ van Gezin en Handicap, gericht op eerstelijnsbegeleiders in de sociale sector. De vijfdelige vorming omvatte thema’s als tegemoetkomingen, groeipakket en bewindvoering. Lien werd gevraagd om de afsluitende sessie over persoonsvolgende financiering te verzorgen.

Tijdens de sessie besprak Lien verschillende onderwerpen:

  • De situering van zorg en ondersteuning aan mensen met een handicap: wat zijn federale bevoegdheden en wat zijn Vlaamse bevoegdheden?
  • Rechtstreeks toegankelijke ondersteuning: RTH en ondersteuningsbudget voor mensen met een handicap of ondersteuningstoeslag
  • Niet-rechtstreeks toegankelijke ondersteuning: Persoonsvolgend Budget, Persoonlijke-Assistentiebudget en Multifunctioneel Centrum
  • Aanvraagprocedures: voor minderjarigen, meerderjarigen en de overgang van minder- naar meerderjarigen

 

“Ik vind het erg belangrijk om onze kennis en ervaring als bijstandsorganisatie te delen met andere professionelen in de sector. Het verhaal rond persoonsvolgende financiering is behoorlijk complex, dus ik probeer de informatie zo helder en praktisch mogelijk te formuleren,” zegt Lien.

Wil je zelf een vorming organiseren in je organisatie, bedrijf, school of faculteit? We bieden diverse vormingen aan voor professionelen en maken met plezier een vorming op maat. Neem contact met ons op en samen bekijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen. We zijn bereikbaar via het nummer 03 259 08 85 of per mail naar info@absoluutvzw.be.

deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Recente berichten

Dankjewel voor je bericht!
We beantwoorden je vraag ze snel mogelijk.

sluit dit bericht en ga terug naar de website

Ga naar de inhoud