Kilometervergoeding voor je PVB-assistent tussen 1 april en 30 juni 2023.

Vervoert je persoonlijke assistent jou regelmatig met zijn of haar eigen wagen en krijgt die daarvoor een kilometervergoeding? Of rijdt hij of zij regelmatig met zijn of haar wagen om bijvoorbeeld boodschappen te doen voor jou? Dan is het goed om te weten dat de maximale kilometervergoeding van de verplaatsingskosten van een persoonlijke assistent elke drie maanden wordt geïndexeerd.

In de overeenkomst met je assistent bepaal je hoe vaak de kilometervergoeding wordt aanpast (bv. per kwartaal, halfjaarlijks of jaarlijks). Het maximumtarief voor dienstverplaatsingen met de auto is tussen 1 april en 30 juni 2023 0,4246 euro per kilometer. Dit is lager dan voorheen (0,4259 euro per kilometer). Als je bijvoorbeeld elke drie maanden de verplaatsingskosten vergoedt, moet je dit kwartaal dus het bedrag aanpassen. Het huidige maximumbedrag is dus lager. Werd er bij jou afgesproken om per kwartaal te vergoeden? Dan moet je dus dit kwartaal de verplaatsingskosten verlagen.

Heb je vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze infolijn via 03 259 08 85 of per e-mail naar info@absoluutvzw.be.

deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Recente berichten

Dankjewel voor je bericht!
We beantwoorden je vraag ze snel mogelijk.

sluit dit bericht en ga terug naar de website

Ga naar de inhoud