Nieuwe kilometervergoeding voor je assistent vanaf 1 oktober.

Vervoert je persoonlijke assistent jou regelmatig met zijn of haar eigen wagen en krijgt die daarvoor een kilometervergoeding? Of hij rijdt hij of zij regelmatig met zijn of haar wagen om bijvoorbeeld boodschappen te doen voor jou? Dan is het goed om te weten dat de maximale kilometervergoeding van de verplaatsingskosten van een persoonlijke assistent elke drie maanden wordt geïndexeerd.

In de overeenkomst met je assistent bepaal je hoe vaak de kilometervergoeding wordt aangepast (bv. per kwartaal, halfjaarlijks of jaarlijks). Het maximumtarief voor dienstverplaatsingen met de auto is tussen 1 oktober en 31 december 2023 € 0,4259 per kilometer. Dit is hoger dan voorheen (€ 0,4237 per kilometer). Als je bijvoorbeeld elke drie maanden de verplaatsingskosten vergoedt, moet je dit kwartaal dus het bedrag aanpassen. Werd er bij jou afgesproken om per kwartaal te vergoeden? Dan moet je dus dit kwartaal de verplaatsingskosten verlagen.

Als je de jaarlijkse indexering volgt, blijft het bedrag € 0,4280 per kilometer.

Heb je vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze infolijn via 03 259 08 85 of per e-mail naar info@absoluutvzw.be.

Meer informatie vind je onder andere op de website van Group S of bij je eigen sociaal secretariaat.

 

deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Recente berichten

Dankjewel voor je bericht!
We beantwoorden je vraag ze snel mogelijk.

sluit dit bericht en ga terug naar de website

Ga naar de inhoud