Onze terugkomdag in Antwerpen: een waardevolle en leerzame middag.

Op maandag 2 oktober organiseerden we een terugkomdag in onze stadstuin in Antwerpen, waar we enkele budgethouders mochten verwelkomen. Terwijl de zon aan de hemel straalde, genoten we van een ontspannen sfeer, koffie en wat lekkers. Deze bijeenkomst bracht budgethouders samen die het afgelopen jaar gestart zijn met het beheer van hun Persoonsvolgend Budget (PVB).

Tijdens de terugkomdag kregen de budgethouders de kans om hun ervaringen met het budget te delen. Zo ontdekte één van hen bijvoorbeeld dat het mogelijk is om een tuinman te vergoeden met het budget voor kleine onderhoudstaken, terwijl een andere budgethouder ontdekte waarom zijn ingediende kosten voor nagelknippen niet werden goedgekeurd door het VAPH. Bovendien wisselden de budgethouders contactgegevens uit van tuinmannen en taximaatschappijen om hun toegang tot deze diensten te vergemakkelijken.

Tot slot stond onze opstartcoach, Carolien, klaar om enkele vragen te beantwoorden. Onderwerpen zoals wie de betalingen overneemt als het ondersteunende netwerk wegvalt en wanneer men een controle van het VAPH kan verwachten, en hoe dat proces verloopt, werden besproken.

Kortom, de terugkomdag bleek een waardevolle en leerzame middag te zijn, waarbij budgethouders hun ervaringen en nuttige tips met elkaar deelden.

Ben jij in 2022 of begin 2023 gestart met een Persoonlijke-Assistentiebudget (PAB) of Persoonsvolgend Budget (PAB) en wil je ook aanwezig zijn op een van onze terugkomdagen? We organiseren er dit jaar nog een in Gent op 27 november. Meer informatie en hoe je je kunt inschrijven, vind je op onze website: www.absoluutvzw.be/info-momenten.

deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Recente berichten

Dankjewel voor je bericht!
We beantwoorden je vraag ze snel mogelijk.

sluit dit bericht en ga terug naar de website

Ga naar de inhoud