Volwassen vrouw wast meisje in een rolstoel met een washandje

Overgang MPIGO en IPO naar MFC

Vanaf 1 september 2023 zullen MPIGO’s en IPO’s veranderen in Multifunctionele Centra (MFC). Deze verandering heeft een aantal gevolgen voor PAB-budgethouders die hiervan gebruikmaken. Het is belangrijk dat je een overeenkomst aangaat met het MFC. We raden je aan om deze grondig door te nemen en alles goed te controleren, met name de prijzen en de concrete ondersteuning. Het VAPH heeft een model individuele dienstverleningsovereenkomst (IDO) beschikbaar gesteld, die je hier vindt: www.vaph.be/model-individuele-dienstverleningsovereenkomst-mfc-en-mfc-pab

Voor nieuwe inschrijvingen vanaf 1 september zullen de nieuwe MFC-regels onmiddellijk van kracht zijn. Voor kinderen en jongeren die het afgelopen schooljaar al gebruikmaakten van MPIGO’s, zullen er overgangsmaatregelen gelden.

Er zijn enkele kinderen en jongeren met een PAB die afgelopen schooljaar op internaat zaten in een MPIGO. Het VAPH zal persoonlijk contact opnemen met deze gezinnen om een passende oplossing te vinden.

We begrijpen dat deze veranderingen mogelijk vragen met zich meebrengen. Voor hulp en advies over de overgang van MPIGO’s en IPO’s naar MFC’s kun je terecht bij het Agentschap Opgroeien. Hun contactgegevens vind je hier: www.jeugdhulp.be/contact/buitendiensten/act-afdeling-continuiteit-en-toegang

Heb je andere vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op via het nummer 03 259 08 85, of stuur een e-mail naar info@absoluutvzw.be.

deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Recente berichten

Dankjewel voor je bericht!
We beantwoorden je vraag ze snel mogelijk.

sluit dit bericht en ga terug naar de website

Ga naar de inhoud