PAB en overnachting in een MFC.

We hebben gemerkt dat veel budgethouders het PAB willen combineren met overnachtingen in een Multifunctioneel Centrum (MFC). Hieronder volgen enkele belangrijke aandachtspunten waarover we veel vragen ontvangen via onze infolijn.

Beperkt aantal nachten: Je kunt slechts 155 nachten per jaar inkopen met het PAB.

Invloed op het PAB: De nachten bij een MFC betaal je met het PAB. Veel MFC’s brengen aanzienlijke bedragen per nacht in rekening. We hebben bij absoluut vzw zelfs prijzen gezien die hoger zijn dan € 200 per nacht. Het is daarom van groot belang om eerst een goede budgetberekening te maken voordat je besluit om nachten bij een MFC in te kopen.

Combinatie nodig? Als je nachten inkoopt bij een MFC met het PAB, is het gebruikelijk om ook overdag ondersteuning in te kopen. Ga hierover zeker in gesprek met het MFC en bekijk de invloed op het budget.

Bijkomende privékosten: Hou er rekening mee dat er bijkomende kosten zijn die je niet met het PAB kunt betalen en dus zelf moet financieren, zoals kamerhuur en maaltijden.

Bij absoluut vzw begrijpen we dat deze beslissingen complex kunnen zijn en dat je mogelijk extra bijstand nodig hebt. Aarzel daarom niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je verder te helpen en samen te kijken naar de mogelijkheden en oplossingen die het beste bij jouw situatie passen.

deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Recente berichten

Dankjewel voor je bericht!
We beantwoorden je vraag ze snel mogelijk.

sluit dit bericht en ga terug naar de website

Ga naar de inhoud