SNEL INFORMATIE
Sluit snel informatie
Lonen in PC337 zijn aangepast />

  </div>
   <div class=

Lonen in PC337 zijn aangepast

3 dec 2018 door absoluut vzw

De voorbije maanden zijn er twee belangrijke aanpassingen geweest van de lonen in Paritair Comité 337. Op 1 september 2018 zijn de minimumlonen geïndexeerd. Sinds die dag bedraagt het wettelijk minimumloon 9,6790 in plaats van 9,4894 euro per uur. Wie echter ons advies gevolgd heeft om minstens 10,42 euro te betalen, moet uiteraard geen aanpassing doen.

Op 1 oktober 2018 zijn de effectieve lonen in PC 337 geïndexeerd. Daardoor worden de lonen in alle lopende PAB-contracten vanaf die dag verhoogd met 2 procent. Iedere assistent met een lopend contract bij een budgethouder krijgt vanaf 1 oktober dus 2 procent meer loon. We adviseren echter nog altijd om bij nieuwe starters 10,42 euro te betalen. Omdat dit loon boven het wettelijk minimum ligt, heeft de indexatie geen invloed op dit bedrag en moet het dus niét met 2 procent worden verhoogd.

https://www.absoluutvzw.be/uploads/cgblog/id169/detail.jpg