Over ons

Een kloppend hart voor elke budgethouder.

Ons verhaal

Na jarenlang sensibiliseren, lobbyen en actievoeren kregen mensen met een handicap in 2000 een officiële regeling voor het Persoonlijke-Assistentiebudget (PAB). Met deze budgetten organiseerden en betaalden ze zelf hun assistentie. Uit nood aan objectieve en concrete informatie op maat van deze nieuwe budgethouders ontstonden enerzijds Vlabu en anderzijds Zorg-Inzicht. Vlabu werd opgericht vanuit KVG, Zorg-Inzicht vanuit Blindenzorg Licht en Liefde. In de overtuiging dat het PAB er niet enkel is voor de best geïnformeerde, de slimste en de meest mondige mensen bundelden we in 2010 de krachten. Absoluut vzw, een budgethoudersvereniging zag het levenslicht.

In 2016 werden we een bijstandsorganisatie. Onze expertise op vlak van vraagsturing, out of the box denken, budgetbeheer, werken met het ganse netwerk van de persoon met een handicap en oplossingen zoeken binnen en buiten de VAPH-sector zetten we sindsdien in voor elke budgethouder. Absoluut vzw is nog steeds familie van de grote KVG-groep.

Onze visie

Voor ons staat de persoon met een handicap centraal. We informeren mensen op een deskundige en onafhankelijke manier over alle mogelijkheden van de Persoonsvolgende Financiering, helpen bij het maken van doordachte keuzes en ondersteunen bij de besteding van het budget.

Onze missie in minder dan 1 minuut

Onze waarden

Onafhankelijk en betrokken
Jouw keuzes zijn ons vertrekpunt en deze zetten we samen om in de praktijk. Dit doen we ongeacht je alleen woont of met verschillende mensen samen, ongeacht je kiest voor een budget in cash of in voucher.

Betrouwbaar
We maken duidelijke afspraken en voeren een open en eerlijke communicatie.

Samen sterker
Samen met jou werken we aan het sterker maken van jezelf zodat je zo zelfstandig mogelijk eigen en bewuste keuzes kan maken. We hebben een sterk netwerk uitgebouwd, binnen en buiten de sector van personen met een handicap. Zo krijg jij een ruim aanbod als antwoord op je ondersteuningsvraag.

Waardengedreven ondernemen
Je mag erop rekenen dat we een stevige organisatie zijn die actief aan beleidsbeïnvloeding doet. Dit gebeurt steeds vanuit je eigen ervaringen met een persoonlijk budget en op een kritisch-constructieve wijze.

We streven ernaar dat de middelen in de sector niet verspild worden en er zo veel mogelijk mensen mee geholpen worden. Het wegwerken van de wachtlijsten blijft een essentieel punt.

Ons bestuur

Ondanks het feit dat we familie zijn van de grote KVG-groep functioneren we helemaal zelfstandig. Zo hebben we onze eigen Raad van Bestuur. Om de vinger aan de pols te houden bestaat onze Raad van Bestuur voor een groot deel uit budgethouders …

Bart D’Herde: budgethouder & voorzitter
Werner Vols: budgethouder & secretaris
Melissa Faes: budgethouder
Geert Thomas: budgethouder
Guido Anthoni: budgethouder
Dany Putteman: budgethouder


Onze brochures

Onze flyers

Overtuigd?

Ga samen met ons op pad. We zoeken naar een gepast antwoord op je ondersteuningsvraag. Zo kan jij je eigen ondersteuningspuzzel leggen.

Dankjewel voor je bericht!
We beantwoorden je vraag ze snel mogelijk.

sluit dit bericht en ga terug naar de website

Ga naar de inhoud